BRILLER

Kule briller, kreative briller, hipsterbriller, slangebriller, barnebriller, databriller eller bare helt vanlige briller.

Kjært barn har mange navn, og vi elsker briller! Du har kanskje ikke et like lidenskapelig forhold til briller som oss, men trenger hjelp til å finne brillene som får dine øyne til å skinne. Om du vil ha briller med humor, stil eller en tidløs klassiker, har vi utvalget og kompetansen til å finne den perfekte brillen for deg.

Dersom du synes det er vanskelig å se hva du kler best, vil vi veilede og gi deg råd. Hvis du rett og slett ikke ser deg selv i speilet når du tar av egne briller, kan du få på deg et par kontaktlinser mens du prøver briller. Bare spør oss!

Bestille synstest

Byens beste utvalg

Hos Jacob Friis Ur-Optikk finner du et av byens beste utvalg av brilleinnfatninger. Vi tilbyr innfatninger av høy kvalitet og du finner briller i de aller fleste størrelser, farger og fasonger, til hele familien.

Vi velger ut våre innfatninger selv og setter sammen et spennende og variert sortiment som spenner fra store motehus til mindre og uavhengige brilledesignere. Vi har sans for morsomme og kreative briller, samt briller som skiller seg ut. Men velger også briller som er lette å like og kan brukes til hverdags. Innfatningene kommer fra land som Danmark, Østerrike, USA, Italia og Japan. Vi har også norsk brilledesign i form av solbriller fra Tom Wood.

Brillen som passer din ansiktsfasong og stil

Alle ansatte hos Jacob Friis har god erfaring og kurs i form og farge, noe som er viktig for oss når du skal finne din neste brille. Vi lar deg ikke forlate butikken i en brille du ikke kler eller ikke er komfortabel med. Hos oss får du trygg og grundig veiledning når du skal kjøpe briller.

MERKER VI FØRER, KLIKK FOR Å LESE MER

FORSKJELLIGE BRILLEGLASS

Briller med en styrke i glassene har samme styrke uansett hvor i glasset du ser. Kvaliteten i optikken kan variere i periferien (ytterkantene), men styrken er den samme.

Barn og unge opp til 45-års alder kan fungere med enstyrkebriller fordi øyets muskulatur og øyelinsen er fleksibel og kan fokusere på forskjellige avstander.

Det kan likevel være behov for styrkegraderte glass selv om det ikke er en aldersbetinget stivhet i øyelinsen.

Man kan også bruke enstyrkebriller etter 45 år, men da kan det hende man trenger flere briller til forskjellige avstander.

Progressive briller korrigerer også nærsynt- og langsynthet, samt skjeve hornhinner. I tillegg graderes styrken nedover i glasset slik at man lettere kan fokusere på flere avstander. Det gir klart syn på lang avstand i øverste del av glasset og klart syn på kort avstand i nedre del av glasset.

Det finnes mange forskjellige kvaliteter på progressive glass. Moderne glassdesign har de beste overgangssonene mellom avstand og lesefeltet. Det gir mindre tilvenningstid, og følelse av ubalanse.
Glassene har en jevnere og bredere overgangssone som gir en mer stabil synsopplevelse og mindre «svømmeeffekt».

Arbeidshverdag er for de fleste i dag preget av mange timer foran en dataskjerm. Med en riktig tilpasset databrille oppleves synshverdagen mye mer komfortabel og jobben går lettere.

Databriller har en styrkeprofil som er tilpasset arbeid ved dataskjerm. Det kan være enstyrke- eller dataprogressive glass som er bestilt etter arbeidsavstanden man jobber på, for å gi best mulig synskomfort ved skjermarbeid.

Databriller er innebefattet av arbeidsmiljøloven og kan dekkes av arbeidsgiver dersom de rette kriteriene er tilfredstilt.

Regler for arbeidsgiver i forhold til databriller:

Utgangspunktet er at arbeidsgiver skal dekke utgifter i forbindelse med å undersøke om arbeidstaker trenger databriller, altså synsundersøkelsen. Samt dekke innkjøp av briller etter behov. Dette gjelder alle arbeidstakere som bruker en vesentlig del av arbeidstiden foran en skjerm.

Det er ikke satt noen beløpsgrense for innkjøp av databriller, men utgangspunktet er at de må ha den funksjonaliteten som skal til for at arbeidstakeren ser godt foran skjermen. Hvis arbeidstakeren som skal ha brillene ønsker spesielle innfatninger som koster ekstra må han eller hun regne med å dekke dette selv.

Det vanligste er at databriller dekkes hvis man har en brille som fungerer i dagliglivet, men som ikke er god å jobbe med på data, slik at man trenger en brille i tillegg. Man lager da en egen brille målt ut fra av avstanden arbeidstakeren jobber på. Mange arbeidsgivere har et eget skjema som skal fylles ut med oppmålte arbeidsavstander i forkant av synsundersøkelsen.

Dataglass kan også leveres med filter mot blått lys. Den blå delen av lysspekteret kan ha uheldig effekt på enkelte øyesykdommer og søvnrytmen vår. Filteret reduserer mengden blått lys som treffer øyet. Det er imidlertid styrkeprofilen som definerer at det er en databrille, og ikke filteret.

Tegn på at du kan trenge databriller

 • slitenhet og svie i øyne
 • hodepine
 • dårlig hodebevegelse
 • stiv nakkemuskulatur

Vi har godt utvalg av briller for barn.

Du finner briller i pakkepriser  fra 2995,-. Ved kjøp av fullprisbriller får du vår privilegiumsrabatt på brillepar nr. 2.

Vi vet at aktive barn kan være uheldige en gang i blant, derfor er det viktig å ha en ekstra brille i bakhånd når uhellet først er ute. Kontaktlinser kan også være et alternativ for barn.

Våre mest populære innfatninger til barn og ungdom er RayBan, Jean Paul,  og Seventh Street. Vi har også inne Mummi-briller for barn samt mange innfatninger til babyer og veldig små barn som trenger briller.

Privilegiumsfordel

INNTIL 4500,- I RABATT PÅ PROGRESSIVE BRILLER.
INNTIL 2700,- I RABATT PÅ ENSTYRKEBRILLER.

 • Når du kjøper en komplett brille med kvalitetsglass og beste overflatebehandling får du automatisk Privilegium fordelsprogram som gir deg rabatt på videre kjøp av briller.

Delbetaling uten renter og gebyrer

 • Noen ganger kan det være greit å dele opp betaling av briller eller linser over tid.
 • Vi hjelper deg med å opprette en avtale om c-konto i butikken. Du får med deg brillene eller kontaktlinsene hjem med en gang
 • Deretter betaler du månedlige avdrag som avtalt, til totalbeløpet er nedbetalt
 • Helt uten renter og gebyrer i opptil 18 måneder

EYEREST – Briller og linser for din digitale hverdag

FORDELER MED EYEREST

 • øynene dine bruker mindre energi på å tilpasse seg avstand og lysforhold
 • du reduserer muligheten for irriterte, såre og trøtte øyne
 • du reduserer muligheten for nakkeplager og hodepine