Personvernerklæring

 

Personvernerklæringen handler om hvordan Jacob Friis Ur-Optikk AS samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsider. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd).

Webanalyse og informasjonskapsler

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), de registrerer brukernes IP-adresse, og gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Data knyttet til informasjonskapsler slettes automatisk 14 måneder etter registering. Du kan selv administrerer bruken av informasjonskapsler. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Jacob Friis anonymiserer brukerens IP-adresse før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den anonymiserte IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

Dette nettstedet bruker Google AdWords

Dette nettstedet bruker AdWords videresalg fra Google for å annonsere på tredjeparts nettsteder (inkludert Google), basert på tidligere besøk til nettstedet vårt. Det kan bety at vi annonserer til tidligere kunder/besøkende som eksempelvis ikke har fullført en oppgave på vår side, være det utfylling av kontaktskjemaet, eller når et kjøp ble påbegynt, men ikke avsluttet. Dette kan være i form av en annonse på Google-søkeresultater, eller et nettsted i Google Displaynettverk. Tredjepartsleverandører, inkludert Google, bruker informasjonskapsler til å vise annonser basert på en brukers tidligere besøk til Jacob Friis sin nettside. Selvfølgelig blir data som samles inn brukt i samsvar med vårt eget personvern og Googles retningslinjer for personvern. Du kan angi innstillinger for hvordan Google annonserer til deg ved hjelp av Google Ad siden, og hvis du vil kan du velge bort interessebasert annonsering i sin helhet i innstillingen for informasjonskapsler eller du kan melde deg ut ved å bruke en nettleserutvidelse.

Kontaktskjemaer ved bestilling av synstest eller varer

Når du bestiller synstest hos oss med bruk av vårt bestillingsskjema (men også via andre kanaler som e-post eller telefon), eller hvis du allerede er kunde hos oss, vil det måtte lagres noen personopplysninger om deg. Denne informasjonen er nødvendig for å kunne sende deg tilbud, og/eller for å kunne kontakte deg angående ditt pågående kundeforhold.

Dette gjelder også ved kjøp av varer, da vi trenger ditt navn, adresse, mobilnummer og e-post for å kunne sende din bestilling. Samt kontakte deg dersom det skulle være behov i henhold til din bestilling. Grunnlaget for behandlingen av dine personopplysninger er personvernforordningens artikkel Art 6 (b). Der du har samtykket til det benyttes opplysningene til å gi deg informasjon, tilbud og service i forbindelse med ditt kjøp via e-post, telefon og sms. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a). Du kan når som helst takke nei til å motta slik informasjon fra oss.

Opplysninger oppgitt til oss behandles fortrolig, og vi videreformidler ikke informasjonen til tredjepart. Vi er lovpålagt i henhold til norsk lovgivning å oppbevare regnskapsmessige opplysninger, herunder utsendte ordrebekreftelser, faktura, kreditnota og eventuell garanti-/returhåndtering. Denne historikken slettes etter 10 år.

Sletting av personopplysninger

Hvis du ønsker å få slettet personopplysningene du har oppgitt, send en e-post til post@jacobfriis.no

Dine Rettigheter

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som vi har registrert i samsvar med gjeldende lovgivning. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene uten vederlag i tråd med lovgivningen. Du kan også, når som helst, be oss slette eller rette dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til gjeldende lovgivning eller andre forpliktelser vi har.

Opplysninger utleveres på en sikker måte. Med mindre du anmoder om noe annet, gis informasjonen i en vanlig elektronisk form. Du kan når som helst trekke tilbake samtykke du har gitt oss. Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen.

Sikring av personopplysninger

Vi har gode rutiner for å sikre at uvedkommende ikke får tilgang til dine personopplysninger, og at behandlingen av data skjer i samsvar med kravene i gjeldende lovgivning. Eksempler på slike tiltak er risikovurderinger, tilgangsstyring og arkiveringsrutiner, samt rutiner for håndtering av data og oppfølging av forespørsler vedrørende retten til innsyn, retting og sletting.

Betalingsløsninger

Av sikkerhetshensyn oppbevarer vi historikk som inneholder IP-adressen vi mottar ordre fra. Betalingsopplysninger er: IP-adresse, navn, adresse, e-post og mobiltelefonnummer.
Alle systemer som behandler personopplysninger knyttet til betaling av ordre er strengt begrenset til ansatte som utfører nødvendige oppgaver knyttet til ordren.

Betaling med kort, faktura eller Vipps

Vi samarbeider med Resurs Bank for alle typer betaling. Vi lagrer ingen av opplysningene i forbindelse med betalingen, men for å utføre betalingen videreformidler vi kortinformasjon, personnummer (ved fakturabetaling) og mobilnummer (ved betaling med Vipps) til vår betalingsleverandør Resurs Bank. De oppbevarer informasjonen på en sikker og forsvarlig måte og er sertifisert etter kortselskapenes strengeste regelverk, PCI Level 1.

Skulle det oppstå problemer med en betaling kan betalingsansvarlige hos oss finne de 6 første og de 4 siste sifrene i ditt kortnummer (IIN/BIN nummer) for å identifisere hvilken bank som har utstedt kortet slik at vi kan bistå i å løse problemet.

Personopplysninger til tredjepart

Vi vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere dine personopplysninger på andre måter enn beskrevet i personvernerklæringen. Dine data vil kun deles hvis vi er rettslig forpliktet eller får ditt samtykke. Samarbeidspartnere vil kun få innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre tjenester for oss. I slike tilfeller inngås databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten, i tillegg vil vi bestemme hvordan behandlingen av opplysningene skal foregå.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

På www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.

Endringer i erklæringen

Hvis vi gjør endringer i denne personvernerklæringen, legger vi ut den reviderte versjonen her med en oppdatert revisjonsdato. Vi oppfordrer deg til å se igjennom erklæringen regelmessig. Dersom det blir utført større endringer som vesentlig endrer vår personvernpraksis kan vi også varsle deg på andre måter som f.eks. via e-post.

Ønsker du at vi sletter dine opplysninger, eller du ønsker å få utlevert dine personopplysninger vi har lagret, så ta kontakt med oss på e-post.

Ytterliger informasjon om personvern

Har du andre spørsmål, som du ikke fant svar på her, er du velkommen til å kontakte oss på telefon 776 83 135.