En verdensnyhet

Lyset, vår beste venn og det som gjør hele synsopplevelsen vår mulig. Lyset er det som gjør oss i stand til å se verden rundt oss, fargene, detaljene og nyansene. På vei ut av vinteren er lyset det vi ser frem til å ha mer av, særlig på den nordlige halvkule. Lyset endrer seg i løpet av dagen og selv om vi trenger lys, trenger vi også demping av lys. Fordi lyset kan også blende, forstyrre og gjøre øynene dine slitne.

Du kan nå få en fargeskiftende kontaktlinse som tilpasser seg lysforholdene når de skifter så du kan filtrerer bort det lyset som blender deg. Du kan nå få verdens første fargeskiftende kontaktlinser.

Kan fargeskiftende kontaktlinser brukes i stedet for solbriller?

Kontaktlinsen er ikke designet for å erstatte solbriller, fordi øynene trenger den beskyttelsen mot UV-stråling i tillegg. Linsen er designet for å filtrere bort det lyset som plager deg, blender deg og gjør deg sliten i øynene. Den beskytter også øynene mot HEV (blått lys) og UV-lys, men gir bare beskyttelse på det lille området linsen sitter på. Det er minst like viktig å beskytte resten av øyet og huden rundt mot UV-stråling.

Hvordan virker den?

Den fargeskiftende kontaktlinsen aktiveres av HEV og UV-lys. Den blir mørk når du er ute i sterkt lys, og blir lys når du går inn, men men virker filtrerende også når linsen ikke ser så mørkt ut. Den virker altså innendørs og spesielt ved mye blått lys som vi får fra digitale skjermer som pc, mobil og nettbrett. Teknologien er patentert og kalles TransitionsTM Light Intelligent TechnologyTM.

https://www.acuvue.com/acuvue-oasys-transition-contact-lenses.

Linsen levers i Acuvue Oasys-materiale og er en 14-dagers linse. Den bruker ikke mer enn 30 sekunder på å bli helt mørk når du går ut i sterkt lys, og blir lys igjen på ca 90 sekunder.

Bestill time hos våre optikere for å prøve fargeskiftende kontaktlinser.