MER OM SOLBRILLEKJØP

På samme måte som vi lager brilleglass kan vi også lage styrke i solbrillene dine. Dersom du bruker progressive briller til daglig kan vi selvfølgelig lage dette i solbrillen også.

Vi har verdens ledende glassleverandører tilgjengelig for å tilby deg akkurat den effekten du trenger og ønsker av din solbrille.

Glassfarger

Man kan velge mellom flere typer farger på glasset i tillegg til hvilken mørkhetsgrad man ønsker. De vanligste fargene er brun, sort og grågrønn. Kort oppsummert gir det brune glasset et varmt inntrykk og viser kontraster i omgivelsene rundt deg. Det sorte glasset oppleves mørkest og gir en riktig fargegjengivelse, mens det grågrønne gir både god fargegjengivelse og god kontrast.

De vanligste fargene på solbrilleglass er brun, sort og grågrønn. Her får du en kort innføring i hvilke egenskaper de ulike fargene har og hvordan de kan gjøre solbrillen din bedre for dine behov. Det kan være lurt å tenke på hva du krever av solbrillen din og solbrilleglassene før du går til innkjøp av ny solbrille eller solbrille med styrke.

Brune

Når du ser gjennom de brune solbrilleglassene vil omgivelsene dine se varmere og mer gylne ut. Glassene gir også en god kontrast ved flatt lys når det er overskyet samt på et snødekt underlag.
Selv om det brune glasset har lik mørkhetsgrad som grågrønt og sort, vil dette oppleves litt lysere. Derfor er det godt egnet i en solbrille du ønsker å bruke når det er sol, men den vil også fungere godt på dager hvor det er overskyet. I tillegg ser du og de andre rundt deg veldig brune og fine ut.

Grå

Velger man et solbrilleglass med grå/sort farge vil dette oppleves som det mørkeste glasset. Den sorte fargen gjør at omgivelser oppleves mørkere, noe som er veldig positivt når det er sterk sol ute. Ønsker man et solbrilleglass som ikke forvrenger eller lyver om fargene rundt seg, er dette glasset supert.

Grønne

Det grågrønne solbrilleglasset har mange av de gode egenskapene fra det sorte og brune. I likhet med det brune glasset, gir det grågrønne en god fargekontrast ved flatt lys, overskyet vær og i snødekte omgivelser. Det virker ikke like mørkt og kaldt som det sorte glasset, men heller ikke gyllent og lyst som det brune. Dette glasset gir i likhet med det sorte en ganske nøyaktig fargegjengivelse. Her får du rett og slett litt av alt i et godt solbrilleglass.

Solbriller til barn er minst like viktig som til voksne. Vi tilbyr barnesolbriller til baby og barn i alle aldre. Her stilles det også ulike krav til passform, utseende og mørkhetsgrad. De minste barna trenger de mørkeste glassene for best beskyttelse for nye og sensitive øyne, mens gutten på 13 ønsker kanskje en tøff solbrille fra RayBan med speilglass i en stilig farge. Mer om viktigheten av solbriller til barn i bloggen.

Pass på at barna bruker solbriller.

Våre ansatte har god erfaring og kurs i å plukke ut solbriller som passer perfekt til din ansiktsform, samt dine ønsker og behov. Dersom du trenger styrkeglass kan dette settes i de fleste solbrilleinnfatningene i butikken. Vi hjelper deg å finne riktig farge, mørkhetsgrad og eventuelle tilleggskriterier du måtte kreve av dine solbrilleglass. Det er mulig å velge bl.a. gradering, speilglass, polarisering, fargeskifting, enstyrke eller progressive solbrilleglass.

I nettbutikken kan du kjøpe mange av de solbrillene vi ellers har i butikken. Disse leveres kun uten styrke.

Dersom du kjøper solbriller i vår nettbutikk anbefaler vi at du kommer innom butikken vår i Tromsø Storgata 60, slik at vi får tilpasset solbrillen best mulig. Mange av solbrillene kan strammes og justeres bak ørene slik at de ikke sklir av nesen.

Alle bestillinger med styrke må gjøres i butikk slik at vi får kontrollert om valgt ramme kan leveres med akkurat din styrke. Dette er en bestilling som krever mer nøyaktig oppmåling og tilpassing, og vi må også ha kontroll på om dine styrker er å levere i ønsket ramme.

Solbriller skal først og fremst beskytte øynene dine mot farlige UV-stråler. Likevel er det kanskje ikke noe annet produkt gjennom historien som har vært med på å definere stil og gi glamour til filmstjernene som solbrillene har.  Enkelte solbrillemodeller har nærmest fått kultstatus, som sine eiere og blitt ikoner.

Vi har hos Jacob Friis et stort utvalg av solbriller for å passe din livsstil. De fleste av oss har vel heller ikke bare en livstil, men veksler mellom hobbyer og sesonger. Du vil kanskje ikke velge den samme solbrillen til toppturer i Lyngensalpene som hvis du skal på helgetur til Paris?

Vi synes det viktig at kundene våre finner en solbrille de trives med. En solbrille til sport må ha god passform, sitte godt og fungere i det miljøet, og under de lysforholdene den skal brukes i. Til bruk i byen er det kanskje viktigst at den er kul, og matcher din ansiktsfasong.

Vi bruker den tiden vi trenger når vi sammen skal finne din neste solbrille.

Alle våre solbriller har god UV-beskyttelse ihht EU-standard.
Trenger du solbriller med styrke? Da fikser vi det også.

Oakley,  Maui Jim og Zeal

har egne styrkeprogram for både progressive og enstyrkeglass. Kom innom oss så vi kan finne ut om dine styrker kan lages integrert i en av disse modellene!