Tag Heuer demonstrerer det ypperste innen urmakereksepertise med sin nye Carrera Calibre Heuer 02T Tourbillion Nanograph.

I det siste tilskuddet til Carrera-familien kombineres urmakeri med vitenskap, og TAG Heuer introduserer en toppmoderne spiral av karbonkompositt.

På årets Genève-messe presenterte TAG Heuer sin nyeste innovasjon, en verdenspremiere innen urmakeri: en spiral laget av karbonkompositt; oppfunnet, patentert og produsert av den sveitsiske avant-garde klokkeprodusenten. Spiralen regulerer det egenproduserte Heuer 02T-verket, som også er utstyrt med en Tourbillon-mekanisme. Verket oppfyller de offisielle standardene for klassifisering som et kronometer.

Carrera Caliber Heuer 02T Tourbillon Nanograph – den neste generasjonen Tourbillon

I den nye modellen erstatter en karbonkompositt-spiral produsert av gass de kjente Elinvar- og silikonversjonene. Den fascinerende Tourbillon-funksjonen fyller gapet mellom tradisjonelt urmakeri og nyskapende innovasjon. Takket være den utførlige konstruksjonen og estetikken, er Tourbillon blant de mest imponerende komplikasjonene en klokke-entusiast kan eie – og en som kun et fåtall av produsenter har mestret. TAG Heuer Carrera-kolleksjonen har utviklet seg siden den ble introdusert i 1963, men den har alltid vært tro mot sitt DNA. Den unike modulære konstruksjonen og koblingen til motorsport fortsetter å drive det som er en av merkets mest populære serier.

Et unikt design

Spiralen av karbonkompositt har et nanoskopisk (en million ganger mindre enn en millimeter) sekskantet mønster. Dette er speilet i utformingen av Carrera Caliber Heuer 02T Tourbillon Nanograph. I tillegg til spiralen, preges kronografen av kombinasjonen av en åpen skive og et unikt verk. Den åpne skiven gir innsyn til verket som er prydet av et vekselvist sandblåst og børstet sekskantet mønster. Det samme mønsteret kan også sees på rotoren i sort PVD som er synlig gjennom baklokket i safir.

I modellen er det også hentet frem designelementer fra fortidens haute horlogerie-kolleksjon. En lys neongrønn farge pryder ulike elementer av klokken, deriblant aluminiums-broen og inskripsjonen på verket. Balansehjulet i aluminium skiller seg ut med sine innlegg i hvitt gull, mens selvlysende markører sikrer god synlighet både dag og natt.

En ny generasjon spiral

Spiralen er vanligvis kjent som hjertet av et mekanisk ur. Den er den desidert vanskeligste delen å produsere, da dens egenskaper har direkte påvirkning på urets nøyaktighet. Et team av TAG Heuer matematikere, fysikere og kjemikere står bak oppfinnelsen av den nye karbonspiralen. Ikke bare rokker den ved tradisjonelt urmakeri, den forbedrer også ytelsen til klokker som er utstyrt med merkets kronometer-sertifiserte verk. Carrera Caliber Heuer 02T Tourbillon Nanograph er den første modellen som lanseres med den unike spiralen.

CAR5A8K.FT6172 TH CARRERA NANOGRAPH HEUER 02T - CASEBACK WITH LASERS 2019.jpg

CAR5A8K.FT6172 TH CARRERA NANOGRAPH HEUER 02T - CLOSE UP 2019.jpgCAR5A8K.FT6172 TH CARRERA NANOGRAPH HEUER 02T - NIGHT SHOT 2019.jpg

Viktige fordeler med TAG Heuers karbonkompositt-spiral:

– Den lette spiralen med lav tetthet er nesten upåvirket av tyngdekraften og støt. I TAG Heuers laboratorium ble klokker testet opp til 5000 g / 1 m på en hard overflate – metallspiraler ble bøyd og silikonspiraler knakk, mens karbonkompositt-modellen forble helt intakt.

– Perfekt konsentriske svingninger gjøres mulig takket være spiralens geometri, hvilket forbedrer klokkens nøyaktighet.

– Spiralen er produsert med feste; Vanligvis kreves en ekstra del som fester spiralen til balansehjulet, hvilket medfører komplisert montering som genererer ytterligere unøyaktighet.

– Den er helt antimagnetisk, hvilket gjør klokken 100% upåvirket av magnetiske kilder.

– Optimal funksjonalitet under ulike temperaturer og forhold er oppnådd ved å sammenkoble spiralen med et balansehjul av aluminiumslegering.

TAG Heuer er eneste produsent av disse spiralene, som er designet og produsert i eget laboratorium i La Chaux-de-Fonds.

Det førsteklasses karbonkompositt-materialet som brukes til spiralen, samt den imponerende Carrera Caliber Heuer 02T Tourbillon Nanograf som den er plassert i, er klare eksempler på den legendariske klokkeprodusentens evne og vilje til innovasjon. TAG Heuer er svært inspirert av sin historie som en produsent av avant-garde urmakeri. Med sin fremtidsrettede oppfinnelse som fører til enestående nøyaktighet innen mekanisk urmakeri er selskapet nå på vei inn i en ny epoke.

Pris og kjøp på forespørsel. Ta kontakt på post@jacobfriis.no


Artikkel er skrevet av http://www.nortime.no

www.tagheuernorge