Siden tidenes morgen har et sentralt aspekt av den japanske essensen av kunst vært enkelhet. Å skape objekter og bilder med finesse og eleganse med få design elementer har lenge vært målet til mange japanske håndverkere og artister. Dette er hjertet i estetikken i den nye Presage kolleksjonen.

Ved første øyekast ser vi den tradisjonelle formen og høye kvaliteten av den runde urkassen, men ved nærmere inspeksjon får vi inntrykk av den fulle skjønnheten av designets skarpe vinkler og en fantastisk urskive. En ny, frisk pust av japansk kunst.

Samspillet mellom vinkler og lys

Seiko Presage Sharp Edged seriens urkasse og lenke har mange flate overflater som har moderne, skarpe designelementer som gjør det mulig å se klokken skinne og reflektere lyset fra alle mulige vinkler.
Tre av de fire klokkene i den nye serien har “Super-hard” belegg som beskytter urkassen og lenken fra riper og øker levetiden til klokken. Den presist formede urkassen og polerte overflatene med skarpe kanter står i fantastisk kontrast med den nydelige urskiven og skaper en multi-dimensjonal effekt.

Tradisjonelt japansk design

Urskiven er inspirert av japansk Asanoha hemp mønster, kjent i den japanske kulturen for bruken i design siden Helan-perioden for over tusen år siden. Fibrene som utgjør plantens stilk ble tradisjonelt brukt til å lage stoff, og bladmønsteret har en spesiell betydning i japansk kultur da det symboliserer rask, sterk vekst og ble antatt å gi god helse, spesielt for de unge. Den rike teksturen i skivens skarpe, geometriske mønster skaper en subtil fargegradering når de leker med lyset i forskjellige vinkler.

Fire tolkninger som gjenspeiler håndverket i Presage

Serien består av fire nye klokker, som hver har en urskive med en annen tradisjonell japansk farge; Shironeri, et ubleket silke hvit, Aitetsu eller indigo jern, Tokiwa, fargen på eviggrønne trær og Susutake, en bruntonet røkt bambus. Klokkene er alle drevet av Caliber 6R35 som leverer en gangreserve på 70 timer. Glasset er safirkrystall, og et gjennomsiktig baklokk, også i safir, avslører urverkets delikate finish. Alle de fire klokkene vil være tilgjengelige fra september 2020 hos Seiko Boutiques og utvalgte Seiko-forhandlere over hele verden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Caliber 6R35
Vibrations: 21,600 vibrations per hour (6 beats per second)
Power reserve: 70 hours
Number of jewels: 24

Specifications
Stainless steel case and bracelet with super-hard coating (SPB165, 167, 169)
Stainless steel case with rose gold color plating (SPB170)
Sapphire crystal with anti-reflective coating
See-through screw case back
Diameter: 39.3mm, Thickness: 11.1mm
Water resistance: 10 bar
Magnetic Resistance: 4,800 A/m
Stainless Steel bracelet with three-fold clasp with push button release (SPB165, 167, 169)
Horse strap with three-fold clasp with push button release (SPB170)

Pris: 11 998,- NOK / SEK

http://optura.no