Når TAG Heuer i år utvider sin Autavia-kolleksjon er det med forankring i historien.

Designet tar utgangspunkt i de originale modellene, samtidig som moderne urmakerteknologi sørger for ypperlig presisjon.

Med de nye modellene står Autavia stødig på egne ben som kolleksjon. Egenskaper som allsidighet, robusthet og pålitelighet står i sentrum, akkurat som de gjorde for 60-tallets modeller. TAG Heuers nye spiral i karbonkompositt er brukt i verket, hvilket kvalifiserer det til en Isograph.

WBE5112.FC8266 AUTAVIA CAL. 5 - LIFESTYLE 1 2019 HD.jpg

Autavias historie

Autavias historie går tilbake til 30-tallet. Mellom 1933 og 1957 var Autavia et dashbord-instrument som ble benyttet i både fly og biler, og navnet er en kombinasjon av automobile og aviation. Selv om produksjonen stoppet i 1957, ble navnet videreført til en armbånds-kronograf som ble lansert i 1962. Denne var rettet mot racing, og hadde fokus på et tøft design med god lesbarhet under krevende forhold. Autavia ble en umiddelbar suksess både blant profesjonelle sjåfører og soldater, og ble produsert helt frem til 1985.

Ny kolleksjon

Den nye kolleksjonen består av syv stilige, cockpit-inspirerte modeller som bringer tankene til kolleksjonens tidlige historie. De er alle trehånds-modeller i en 42mm avrundet kasse som er sterkt inspirert av førstegenerasjons-modellene fra 60-tallet. Bezelen er utstyrt med en 60-minutters skala, og er dreibar i begge retninger. Kronen er ekstra stor, og henter inspirasjon fra pilotklokkene som trengte dette grunnet bruk av hansker under flygningen. Også dagens modeller er preget av god lesbarhet med selvlysende markører og visere. Skivene er røkfarget, og kommer i fargene sort, grå og blå. Lenken kan enkelt byttes med en sporty rem uten bruk av verktøy. Lenkemodellene kommer sågar med en ekstra NATO-rem i esken.

AUTAVIA FAMILY PICTURE 7 PIECES 2019 HD.jpg

AUTAVIA with straps & bracelets HD.jpg

TagHeuer_Patrick Dempsey_2019_4.jpg

WBE5110.EB0173 AUTAVIA CAL. 5 - LIFESTYLE 1 2019 HD.jpg

Spiral i karbonkompositt

Autavia har gjennom historien vært kjent for bruk av den nyeste teknologien, og årets modeller er intet unntak. De er utstyrt med et chronometer-sertifisert Calibre 5-verk der TAG Heuers nye spiral i karbonkompositt er benyttet. Isograph-tittelen kommer fra det greske ordet «iso» som betyr «likt», og dette refererer til verkets jevne gang. Spiralen er kjent som den vanskeligste delen å produsere til et verk, og et team av matematikere, fysikere og kjemikere står bak den nye oppfinnelsen. Den forbedrer verkets nøyaktighet ved at den er så godt som upåvirket av tyngdekraften og støt, i tillegg til at den er helt antimagnetisk.

De nye modellene kommer i stålkasse med stål baklokk eller bronsekasse med baklokk i titan. Samtlige baklokk er prydet med en propell og et dekk.

WBE5112.FC8266 AUTAVIA - DIAL DETAIL 2019 HD.jpg

WBE5112.FC8266 AUTAVIA 3-4 VIEW_A0 2019 HD.jpg

WBE5112.FC8266 AUTAVIA CAL. 5 - LIFESTYLE 2 2019 HD.jpg

WBE5112.FC8266 AUTAVIA CAL. 5 - LIFESTYLE 3 2019 HD.jpg

Balance wheel_hairspring_Autavia Collection.jpg

Isograph_hairspring 1.jpg

Artikkel er skrevet www.nortime.no

http://www.tagheuer.com
http://www.tagheuernorge.no
For forhåndsbestilling av klokkene, ta kontakt på post@jacobfriis.no