1947 – 2017

I 2017 var det 70 år siden Thor Heyerdahls berømte flåteferd. Nå lanserer Eterna en spesialutgave av klokken han benyttet på Kon-Tiki ekspedisjonen.

 

1947

Den 28 april 1947 forlot Thor Heyerdahl og et mannskap på fem Callao i Peru og satte seil mot Polynesia. Etter 101 døgn og 8 000 kilometer i åpen sjø nådde balsaflåten Kon-Tiki målet, og Heyerdahl fikk motbevist alle som mente en slik ferd var umulig. Han viste verden at gamle sivilisasjoner kunne ha krysset havene ved hjelp av primitivt seilhåndverk.

 

Heyerdahl og hans menn benyttet bare de mest elementære instrumenter på sin reise over Stillehavet. Men de hadde en radio og hver mann bar en Eterna-klokke på håndleddet. Å sørge for tidsutstyr til Kon Tiki-ekspedisjonen var et stort ansvar, da sjømennene ville bli utsatt for naturkreftene i flere måneder. Eterna fikk oppdraget fordi denne sveitsiske urprodusenten hadde en lang og anerkjent historie med klokker som var nøyaktige, robuste og mer enn i stand til å ta på seg et så anstrengende og banebrytende oppdrag.

2017

Scandinavian Time relanserer nå Eterna i Norge med et stort utvalg modeller og første offisielle forhandler er Jacob Friis, ur-optikk.

 

Se vårt utvalg av klokkene i nettbutikk, eller kom innom butikken i Tromsø sentrum.