Mellom 1933 og 1957 var Autavia et dashbord-instrument som ble benyttet i både fly og biler, og navnet er en kombinasjon av automobile og aviation. Selv om produksjonen stoppet i 1957, ble navnet videreført til en armbånds-kronograf som ble lansert i 1962. Denne var rettet mot racing, og hadde fokus på et tøft design med god lesbarhet under krevende forhold. Autavia ble en umiddelbar suksess både blant profesjonelle sjåfører og soldater, og ble produsert helt frem til 1985.

1.jpg

NY KOLLEKSJON

Den nye kolleksjonen består av syv stilige, cockpit-inspirerte modeller som bringer tankene til kolleksjonens tidlige historie. Fem i elegant rustfritt stål og to i bronse. Alle modellene har en avrundet kasse på 42 mm som er sterkt inspirert av førstegenerasjons-modellen fra 60-tallet. Den ekstra store kronen henter inpirasjon fra pilotens klokker og tidtakere som brukte store kroner for å gjøre dem enklere å bruke mens de hadde på seg hansker. Bezelen er utstyrt med med en 60-minutters skala, og er dreibar i begge retninger.  Også dagens modeller er preget av god lesbarhet med selvlysende markører og visere. Skivene er røkfarget, og kommer i fargene sort, grå og blå. Lenken kan enkelt byttes med en sporty rem uten bruk av verktøy. Lenkemodellen kommer med en ekstra NATO-rem i esken.

TØFF I BRONSE

I tillegg til de fem modellene i rustfritt stål kommer det også to versjoner i bronse. De 42mm urskivene har en grønn eller brun røkfarge med svart eller brun keramikk bezel. Modellen med den brune  urskiven og den brune keramiske bezelen er presentert med en brun lærreim mens modellen med grønn urskive og sort keramisk bezel er presentert på en kakifarget lærreim. Baklokket på disse er laget av titan.

WBE5190.FC8268 AUTAVIA CAL. 5 - LIFESTYLE 1 2019 HD.jpg