Gå til innhold
Fasade kulturnatta

Kulturnatta hos Jacob Friis 2019

 

kulturnatta logoKulturnatta har vært arrangert hver høst de siste 6 årene i Tromsø. I år var Jacob Friis med for første gang, med visning av den unike brillekolleksjonen fra Vinylize. Det særegne med denne er at brillene er laget av gamle vinylplater. Dermed ble musikk vårt kulturelle tema for kvelden, med briller, solbriller og klokker inspirert av musikere.

 

Vi var litt spente da vi begynte forberedelsene, spesielt med tanke på hva vi kunne vente av antall besøkende. Flere uker i forveien hadde vi konseptet klart, men bare to uker før kulturnatta var vi på innkjøpsmesse i Paris for å bestille Fasade kulturnattanyhetene som skulle være i fokus på selve kvelden. De ankom dagen før! Puh!! Skjenkebevilling var ordnet via bryggeri13, som stilte med Anders som bartender og tappetårn med noe leskende på.

Dagen før selve kvelden fikk vi rigga til platespiller, høyttalere, og lånt vinylplater fra en vi kjenner ganske godt. Takk Lars! På selve fredagen stengte vi en time før normalt for å omrokkere i butikken og klargjøre kolleksjonene for visning.

 

 

 

Raymond Weil

raymond-weil-st.-peppers-beatlesRaymond Weil tango_8280- Bob Marley

Vi viste frem to spesielle klokker fra det sveitiske klokkehuset Raymond Weil. Grunnleggeren av klokkemerket og hans etterfølgere har en sterk forkjærlighet for musikk, og mange av klokkekolleksjonene er oppkalt etter kjente musikkstykker, operaer eller begreper innen musikk. Vi fikk under kulturnatta vist frem limiterte klokker laget som hyllest til og inspirert av Beatles og Bob Marley.

 

 

Vinylize

Vinylize er en særegen brillekolleksjon laget av vinylplater. Grunnkolleksjonen er briller og solbriller i sort vinyl. De er markante og synlige briller med veldig god passform, som sitter som støpt på nesen. Vinyl er imidlertid ikke sort i seg selv, så Vinylize har også laget en kolleksjon med gjennomsiktige og fargede briller. Høstens nyhet som vi spesielt gledet oss til å vise fram var to solbriller designet av Vinylize på oppdrag fra Motown Museum i Detroit. I anledning 60 års-jubileet til museet er det laget en dame- og en herresolbrille inspirert av plateselskapets glansdager. Solbrillene bærer også navnene til grunnleggeren av plateselskapet og hans søster, The Chairman, mr. Barry Gordy og  Ester Gordy Edwards.

The Hitsville U.S.A. collection

The-Esther-_2_1024x1024The-Chairman_1024x1024

 

 

 

 

Fire timer gikk forbi som et blunk, og vi var rett og slett overveldet over hvor mange som besøkte oss. Takk til alle som kom innom, hørte på historien og musikken, prøvde brillene på, smakte på brygget og delte kvelden med oss!

 

Vinyl kulturnatta

Vinylize kulturnatta